30 Ekim 2009 Cuma

SPİRİTÜEL SAVAŞÇI


Dünyadaki herkes Spiritüel Arayışçı olmak zorunda değildir. Bu, cesur ruhların işidir ve yalnızca seçilmiş bir grup insan hayatlarında gerçek bir arayış içindedir. Biz insanlar sevgisizlik, nefret, gurur, egoizm gibi ciddi hastalıklara sahibiz. Fakat esasında sahip olduğumuz en büyük hastalık içimizde olanların farkında olmamaktır.
Bir çoğumuz, "İşe neden gidiyorum ?", "Başarmak neden bu kadar önemli ?", "Her hafta neden alışveriş merkezlerine gidiyoruz ?", "Neden en son çıkan araba modelini almalıyız ?", "Niye kendimi sürekli meşgul edecek birşey buluyorum ?" diye düşünmeden sokaklarda yürürüz. Halbuki içimizde dinginlik ve mutluluğu yaratırsak geleceğe ait projeler ve fikirler uğruna zihnimizi sürekli meşgul etmek zorunda kalmayız. Şunun farkına varırız ki gerçek haz ve mutluluk sadece
şu anda saklı. Biz sürekli mutluluğu ve huzuru gelecekte bulmak ve yaratmak için şu anın, yani hayatın kendisinin farkına varmadan, asla yakalayamayacağımız bir trenin peşinde hayatımızı geçiririz.

Gerçek Spiritüel Arayışçı, ilk olarak gerçeğin farkına varır ve bu stresli ve yıpratıcı durumdan kurtulmak için yollar aramaya başlar. Yaşamındaki sevgi eksikliğini, ailesi ve kişisel ilişkilerindeki uyumsuzlukları ve toplumun onayını almak için yaptığı ve yaşadığı yalan dolu hayatının farkına varır. İlk başta bunları görür, herşeyden iğrenir ve bunun ardından gerçek transformasyonu geçirir. Savaşçı ruh artık bir Spiritüel Arayışçı 'dır.
Kendini; ait olamama, yalnızlık hissi, yaşamın anlamsızlığı, depresyon ve toplumsal onanma için yaratılan yalancı değerlerden özgürleştirir. Kendine ne olursa olsun, bu ıstıraptan kurtulacak şekilde savaşını sürdürecek cesareti gösterir.

SRİ ANANDA GİRİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder