8 Eylül 2010 Çarşamba

UFAK DOZDA HAPLAR



Hepimizin içinde yüce bir öz, dünya deneyimi yaşıyoruz. Özlerimiz birbirine bağlı ve aynı tanrısallık içinde de olsa, dünyasal rollerimizden ötürü farklı konuları halletmek için buradayız. Bu konular sebebiyle de yaşanılmışlıklar ve zihinsel gelişimimizin farklarından ötürü olayları kendi algı filtrelerimizin izin verdiği kadarıyla içselleştiriyoruz O yüzden tek doğru yok. Herkesin kendine ait doğruları, hatta kendi yarattığı bir evreni var. Hepimiz kendi oluşturduğumuz dünyalarımızda yaşıyoruz. Herhalde en büyük yalan " Benim dediğim en doğrusudur" demek.
Milyarlarca kişi varsa, milyarlarca da doğru vardır.
Atalarımızın her zamanki özlü laflarından birisinin tam yeri:
"Güzellik bakanın gözündedir" Çünkü gördüğümüzün içimizdeki izdüşümü, algımızla ve bakış perspektifimizle orantılıdır.
Hepimizin yaşamda kendine ait bir hayat yolu mevcut. Herkes kendinin edindiği  yaşam prensiplerinin eşliğinde bu süreci geçiriyor. Bu prensipler de herkesin içbilgeliğiyle farklı farklı belirlenmiş.
Hayatımızın daha güzel ve verimli geçmesi, farkındalıklı bir boyuta geçmek için birkaç konunun üstünden geçmek istiyorum. Diyeceksiniz ki hani tek doğru yoktu. Haklısınız bunlar benim gözlemlerimin ve okuduklarımın meyveleri, ama elimden geldiğince kişisel filtrelerimi kaldırarak belirlemeye çalıştım.
Böyle ufak dozda hap bilgiler bazen tek bir cümlede o kadar çok şimşek çaktırıyor ki yemede yanında yat.

**Zihniniz  çok iyi tasarlanmış bir hayali gerçeklikle, fiziki gerçekliğin ayrımını yapamaz. Çünkü aslında ikisinin arasında bir fark yoktur. Hayallerimiz bizim gerçekliklerimizi belirler. Hayallerimize sınır koymayalım. Hayal bile edemediğiniz bir şeye sahip olamazsınız.

**Zihniniz ne istediğiniz veya ne istemediğiniz arasındaki farkı bilemez. Sadece neye odaklandığınızı bilir. Odaklandığınız şeyler ise yaşamınızı değiştirir.
Neye sahip olmadığınıza odaklanırsanız, daha azına sahip olursunuz.
Neye sahip olduğunuza odaklanırsanız, daha çoğuna sahip olursunuz.
Sağlığınıza odaklanırsanız, sağlığınız iyileşir.
Yeteneklerinize odaklanırsanız, kapasiteniz genişler.


**Kendi dışınızdaki yaşamdaki herşeyi kendinizin bir parçası olarak görmeye çalışın. Bu, sizi ayrılık illüzyonundan kurtaracak en iyi yöntemdir.

**Kulaklarınızla duyarsınız, fakat zihninizle dinlersiniz. Gözlerinizle bakarsınız, fakat sadece kalbinizle görebilirsiniz.

**Bilinç, bedenin içinde bir yerlerde değildir. Siz bedeni içeren bir bilinçsiniz. Bilinç ifade etmek istediklerini vücut aracılığıyla deneyime dönüştürür.


**Aslında hata diye bir şey yoktur sadece deneyim vardır.
Aslında başarısızlık diye bir şey yoktur, insanların ayıplaması vardır
Aslında başarı diye bir şey yoktur, sadece insanların onaylaması vardır.

**Eğer ancak bir sorun olduğuna inanırsanız, bir sorununuz vardır.

**Hayat kararsızlıklar içinde yürümez. Kararsızlık önünüze engeller koyar, kargaşa ve strese sebep olur. Kararınızı verin ve hayat akışında gitmeye başlasın.

**Gerçeklerin üstünden yüzyıllar geçse de gerçek olarak kalmaya devam eder. Bizler gerçeği anlamaya çalışan zaman işçileriyiz.

**Özgür olmak kendinizi, olmanızı gerekli gördüğünüz  birine dönüştürmek değildir. Gerçek özgürlük, siz neyseniz ona aşık olmaktır.

**Geçmişte sonuçlandırmadığınız herşey ŞİMDİ sonuçlanır. Şimdide yaşamak geçmişin karanlıklarını silmektir.

**Hayatı şekillendirmek için koşturacağınıza, hayatın sizi değiştirmesine izin verin. Şekillendirme yüzeysel bir farklılaşmanın, değişim ise bilinçteki köklü yapılanmanın sonucudur.

**Hayatta karşınıza çıkan hiçbir şeyi kişisel algılamayın. Biri size kötü davranışlarda bulunsa dahi bu size karşı değil kendi iç şeytanlarıyla savaşması sonucu oluşan bir tepkidir.

**Hayatta her zaman sevginin ve ışığın tarafında olun.

Sevgiyle kalın

Erkan Sarıyıldız

NOT: Facebook grubumuz 1000 kişiye ulaştı. Hepinize ulaşabildiğim ve sizlerin sıcak kalplerinize azıcık da olsa sızabildiğim çok teşekkür ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder