26 Ağustos 2010 Perşembe

KARMA KARIŞIK 1

Hani hayatınızda bazıları vardır; sanki size sürekli bir sorun yaratmak için var olmuşlardır. Kilit üstüne kilit koyar özgürlüğünüzün üstüne.
Hani bazı olaylar vardır, yaşamınız boyunca peşinizi bırakmaz. Nereye gitseniz karşınıza çıkar, her örtünün altında baş gösterir.
Dersiniz ki:
"Niye bu olaylar ve bu insanlar peşimi bırakmıyor ?"
İşte bunlar, sizin dünya yaşamınızda olmanızın sebeplerinin belirleyicileri ve değiştirmeniz gereken duygularınızın işaretçileri.
Evrensel yasaların en hayati olanından, "Karma" 'dan bahsediyorum.
İlk farkına vardığımda  büyük bir hayalkırıklığı yaşatan bir çıkarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.


Hepimiz, oluşmuş kozmik kirlenmenin temizleyicisi olarak çalışmak için dünyaya geldik.


"Yani ben aslında bir temizlikçi miyim. Dünyada olma sebebim sadece temizlik mi?"
Bu kadar yücelttiğimiz yaşamımızın amacının bir temizlik süreci olduğu fikri, çok alçaltıcı ve haksızlık olarak gelebilir. Gerçekten yaşamı bu kadar hafife indirgememeliyiz. Burada olmamızın  esas nedeni "Deneyimlemek". Ruhumuzun üstüne bir karabasan gibi üşüşmüş negatif yüklerden arınmak için, bu yüklerin oluşma sebeplerini işleyip ortadan kalkması için deneyimler yaratıyoruz. Yaptığımız her eylemde asıl amaç, bu eylemin bize getirdiği deneyimi işleyip, bu hediyeyi üst benliğimize enerji olarak aktarmak.
Hepimiz buraya gelmeden, hep bahsettiğim ünlü "kontratlarımızı" ve kontrat yardımcılarımızı belirledik. Temizlememiz gereken karmik yüklerimize uygun senaryolar oluşturup, uygun zaman dilimine doğduk. Doğar doğmaz da bu görevimizi layıkıyla yerine getirebilmek için aslında kim ve ne olduğumuzu unuttuk.
"Unutmalı mıydık?"
Bu soru gerçekten yüzlerce kez aklımdan geçti. Düşünün sınırsız güçleri ve yapabilitesi olan bir varlığı, bunu unutturmadan bedene sıkıştırıp, yetilerini elinden alıp zorlu bir süreç geçirmeye zorlayabilir misiniz?
O yüzden unutturulmalıydı.
Dünyasal amnezi içinde karmik yükümüzün gereğini yerine getirmek için uğraşmaya başladık. O anlaşma yaptığımız yardımcılarımız bize her türlü zorlu deneyimi yaşatırken, ne onlar bu görevin farkında, ne de bizler onlara bu görevi gönüllü olarak verdiğimizin farkındayız.
Bir bakın yaşamınıza. Hangi olaylar ve insanlar sizi en çok zorluyor?
Onlarla karşılaştığınızda  hangi duygular sizi esir ediyor ve çıkmaza sokuyor?
Bunların bir listesini çıkarın. Tek tek inceleyin bakın aslında çok da uzun bir liste çıkmayacak karşınıza. Genelde de, sizin görmeniz için gözünüze gözünüze sokulan ve sizin genelde görmemeyi seçtiğiniz konular anca birkaç başlıkta toplanacak.
İşte bu sizin "Karmik Listeniz"
Aslında yaşamınıza, bir drama havasından ve ben hayatın kurbanıyım psikolojisinden çıkıp düz mantıkla baktığınızda, genelde ortada onlarca kez yaşanmış aynı enerji paternlerini içeren anılar kalır.
Bu olayların onlarca kez tekrarlanmasının sebebi, bizim farkındalığa geçip almamız gerekeni anlamamamız. Yani hayatlarımızın bir felaketler tragedyası olmasının sebebi biziz. İlk seferinde siz bunun farkına varsaydınız, aynı acılı deneyimler yerine tek seferde bu yükten kurtulacaktınız. Sonrada tek hayata onlarca  temizlik sığdırıp yaşamın keyfini çıkaracaktınız.
Böyle gelmiş böyle gider mantığını bir kenara bırakıp, yaşamınızı dilim dilim incelemenin tam zamanı.
Size bir ödev veriyorum.
Hayatınızda sizi zorlayan ve tekrar tekrar hayatınıza giren olayları bir liste haline getirin.
Yaşamınızda sizin için farklı ve zorlayıcı deneyimler yaşatan insanların listesini çıkarın.
Karmik temizlemenin nasıl yapıldığına dair daha ayrıntılı bilgilere bir seri yazı şeklinde devam edeceğim.
Haydi! yaşamınızı daha verimli kılmak için görev başına.


Sevgiyle kalın


Erkan Sarıyıldız

2 yorum:

  1. Teşekkür ederim güzel bir paylaşım. heyecanla karmik temizlemenin nasıl yapılacağına dair vreceğiniz bilgileri bekliyorum..

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. ''hayatlarımızın bir felaketler tragedyası olmasının sebebi biziz''
    bizmiyiz gerçekten...öyle ihtiyacım varki karmik temizliğe...
    bekliyorum ayrıntılı bilgileri.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil