4 Ocak 2010 Pazartesi

BENİ DİNLESENE



Bu modern çağda bizler çok meşguluz ve etrafımız o kadar dikkat dağıtıcı ögelerle dolu ki. Her tarafta yüzlerce ses, uyarı, telefonlar, gürültü, gürültü. ..... En önemlisi de sürekli konuşuyoruz. Başkasını dinliyorken bile zihnimizden onlarca şey geçiyor. Çözümler üretiyoruz, söylenenler için reaksiyonlar türetiyoruz, bakalım bundan sonra ne diyecek diyoruz, başka başka şeylere odaklanıyoruz. Konuşmayı herkes seviyor ama dinlemeyi çok azımız. 

Söylenilenleri duyuyoruz ama  gerçekten dinliyormuyuz?

Önce dinlemenin ne olmadığını anlayalım.
Dinlemek düşünmek değildir
Dinlemek konuşmak değildir.
Dinlemek yargılamak değildir.
Dinlemek sadece başkasının söylediklerini duymak değildir.


Bir kimseyi dinlerken orda  tepki, düşünme, konuşma ve yargı yoktur. Dinlerken ben yoktur, ben şunu söylemek istiyorum yoktur.
Dinleme çok açıklayıcıdır. Kendi düşüncelerinizi veya başkalarının söylediklerini dinlemek bir çok bilgi kazandırır.
Günümüzde  bizler zekaya o kadar önem veriyor ve hayatın an be an akışına o kadar uzaklaşıyoruz ki. Çünkü dinlemeyi bilmiyoruz. Hayatımızı bilgilerle, inanışlarla, fikirlerle doldurmuş ve bunların getirdiği önyargılarla yaşar olmuşuz.
Etrafımızda konuşulanlardan çok kendi fikirlerimizle yaşıyoruz. Bir başkası konuşurken önce kendimizin haklı olduğunu öne çıkarmak için kurgular yaratıp, dinlemeden bir sonraki hamleyi planlıyoruz.
Bir dinleseniz o kadar çok bilgi alırsınız ki etrafınızdan.
Evren size sürekli  yaşamınızla ilgili bilgiler gönderir. Bunu da en çok başkasının sizle konuşmalarında gizler. Eğer dinlemeyi bilmezsek aradaki bize gönderilen mesajları göremeyiz.
Herkesin söyleyecek birşeyleri vardır.Sakın toplumsal konumuyla, fiziğiyle insanları değerlendirip "Ben ondan ne alabilirim ki ? " demeyin. Alçak gönüllülük ruhsal gelişimdeki en önemli yardımcıdır. Hepimiz üst düzey ruhlarız. Birbirimize öğreteceğimiz o kadar bilgelik, o kadar ustalık var ki. Kimi zaman hayatınızdaki en önemli sorunun çözümü, sokaktaki dilencinin bir sözünde gizlidir.

Dünya hepimizin eğitimi için kurulmuş. Bizlerde yaşam denilen bu kısıtlı sürede alabileceklerimizi almalıyız.

Dinlemezseniz öğrenemezsiniz, yeni fırsatları kaçırırsınız.
Dinlemezseniz hiçbir yeni hayatınızda olmaz sadece olaylar karşısındaki tepkilerinizle yaşarsınız.
Hayatı tam anlamıyla yaşamak istiyorsanız, DİNLEMELİSİNİZ.



Dinlemede kalın

Erkan Sarıyıldız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder