19 Ocak 2010 Salı

NAPOLYON'UN 3 LAFI



Parayla nasıl bir ilişkiniz var?
Hayatınızın olmazsa olmazı mı?
Yaşamanızın amacı mı?
Güzel şeyler yaşamanız için bir aracı mı?
Ve nelerden vageçebilirsiniz daha çok paranız olsun diye?
Peki piyangodan para çıksa..
Sonuna kadar zevkleriniz için mi harcarsınız?
Harcamayıp yatağınıza serip üstünde keyif mi yaparsınız?
Para aslında tamamen insanın oluşturduğu bir  kavram. Takas karşılığı güzel şeyler vaadeden bir yalancı değer. İnsanoğlu gücün simgesi saymış. Başımıza tac etmiş. Cebindeki parası belirlemiş toplumdaki konumunu. Ol dese oldurmuş, yap dese yaptırmış. En yakın zannettiklerimizin bile para uğruna neler yapabileceğini acıyla göstermiş.
Gerçekten bir bakın para sizin için neler ifade ediyor?
Hep bu konuyu düşndüğümde aklıma Ahlaksız Teklif ( Indecent Proposal ) adlı film gelir. Birçoğunuz seyretmiştir. Bir adama karısıyla beraber olmak için çok yüklü bir para vaadedilir ve bu vaad karşılığında yaşadıkları ahlaki hesaplaşmalar çok güzel anlatılır. Herkesin bir fiyatı var inancının acımasız bir yansıması
Gerçekten "Herkesin satın alınabileceği bir fiyatı var mı ? "  dedirtiyor insana.
Para, eğer hayatınızın temelinde hatta tam ortada duruyorsa ve yaşamınızın gidişatını belirliyorsa bir durmak lazım. Size siz olduğunuzu unutturuyor, kazanmak uğruna ilahi akışınızdan uzaklaşıyorsanız esirisiniz demektir bu meretin. Şunu bilin ki ne kadar kazanırsanız kazanın, içinizdeki açlığı doyuramazsınız. Fazlanın da fazlası var. Şunun farkındalığına varın; siz eğer paranın hala efendisi değil, esiriyseniz yokluk bilincindesinizdir  ve evren bu bilinçte olanın elindekini avucundakini bir çırpıda almayı bilir. Almasa da siz daha çok, daha çok hırsıyla yaşamınızı, elinizdekilerin şükrüne varmadan ve boşluk içinde geçirirsiniz.


Elinizdeki sahip olduklarınızı hergün gözünüzden geçirin ve bunlar için şükredin.
Gerçek zenginlik daha çok sahip olmak değil, elindekilerin daha çok farkında olmaktır.
Siz bolluk bilincine geçtiğinizde zaten akış size doğru olacaktır. Paranın esiri değil efendisi olduğunuzu unutmadan ve kendimize yabancılaşmadan  bolluk içinde bir yaşam herhalde en iyisi.


Siz sahip olduklarınızın şükrünün içinde olursanız elinizden bereket, gönlünüzden huzur eksik olmaz. Kendinize milyon dolarlara sahip olmadan da  gönül zenginliğiyle, özgür ve gücü elinde olarak yaşamlar kurmayı başarabilirsiniz.
Napolyon'un da 3 kez dediği gibi
Para Para Para




Sevgiyle kalın


Erkan Sarıyıldız


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder