26 Mayıs 2010 Çarşamba

UMRUNUZDA OLSUN






Bir çoğumuz her ne kadar gücümüzü bilsek de tek başımıza bir şeyleri değiştirebileceğimize tam olarak inanamıyoruz. İşte bu yüzden de bir çoğumuz hiçbir şeyi değiştiremiyor.
Kendimizi çok küçük ve çok güçsüz bulduğumuz  fikri, değişimi gerçekleştirmemizi engelliyor.
Ama konuya değişik bir açıdan bakmak istiyorum ki tek sebep bu değil. Aslında insanlar kendilerini çok büyük hissediyorlar.
Çoğu zaman dünyada başka insanların yaşadığını unutuyoruz. Tabii ki sosyal yaşantı içinde kontakt kuruyoruz, görüşüyoruz duyuyoruz, görüyoruz. Fakat bir yandan da etrafımızdaki insanlar sadece "dışarıda birileri" olarak kalıyor.
Daha komiği her insan kendisini evrenin merkezi sanıyor. Kendi büyüklük ve merkezlik yanılsamamızdan çıkıp yaptıklarımızın sonuçlarından diğerlerinin nasıl etkilendiğini çoğu zaman aklımıza bile getiremiyoruz.
Bu illüzyon içinde kendimizi evrenin merkezi görürken kendimizi çok KÜÇÜK??? de gördüğümüz için hiçkimsenin hayatında bir değişiklik yapamıyacağımızı da sanıyoruz. Tam bir paradoksik durum değil mi?
Eğer gerçekten hayatı tam olarak deneyimlemek istiyorsak bu "Büyüğüm-küçüğüm" yanılsamasından çıkmalıyız.
Yaşamı olduğu gibi en doğal haliyle görmeye başlamanın zamanı.
Hepimiz birbirimizle çok derin ve değiştirilemeyecek şekilde bağlıyız. Sizin bir başkasını etkilememe lüksünüz yok.
Yaptığınız her şey aslında herkesi ilgilendiriyor. Aynı zamanda herkesin yaptığı da sizi. Küçük veya büyük demeden her şey. O yüzden gücünüzün ve sorumluluğunuzun farkında olun.
Bu güç ilk başta ürkütücü gelebilir ama aynı zamanda da olasılıkların sonsuz olduğunu görmenin zevki de cabası.
Olanların karşısında, insanoğlunun gelişen kargaşasında ben ne yapabilirim ki dememeliyiz. İnsanlığın hepsinin aslında bir üstbilinçsel bağla bağlı olduğunu unutmayın. Hepinizin bireysel gelişimi, yapacağı sevgi dolu herhangi bir eylem, yaşamındaki seçimleri sadece kendini değil tüm dünyayı değiştiricidir. Dünyayı kurtarmak, savaşları durdurmak, insan hakları ihlallerini yoketmek, açlığı gidermek için yollara dökülüp eylemler yapmanıza gerek yok. Herkes kendi etrafında ışığın yolunu seçip karanlıkları aydınlatırsa, tüm dünya ışığa boğulur. Yaptıklarınızın büyük veya küçük olması önemli değil. Yeter ki yapın.
Tüm insanlığın kurtulması bireyden başlar. Aslında hepimiz  kendimizi birer kişi olarak zannetsek de aslında insanoğlunun ortak bilincinin gücüne sahibiz.
İnsanoğlu kendi yaşamını sürdürebileceği tek yer olan Dünya gezegenini yaşanılmaz hale getirmek için elinden geleni yapıyor olsa da, bu güç herşeyi değiştirmeye yeter.
Kendini bilen ve her yönünü tanıyan, kendini  olduğu gibi kabul eden, seçimlerini sevgi ve ışık yönünde yapan insanların değiştiremiyeceği herhangi bir dünya düzeni yok.
Farkındasınız değil mi ?
Artık bir şeylerin değişmesi gerekiyor.

Sevgiyle kalın

Erkan Sarıyıldız


2 yorum:

  1. çok guzel bir yazı..teşekkurler..

    YanıtlaSil
  2. Sayın Hocam
    Yazınız bana göre bir cümle eksik şöyle bitebilirdi diye düşündüm ne dersiniz
    AMA ÖNCE KENDİMİZDEN BAŞLAYARAK
    Sevgiyle kalın
    UD

    YanıtlaSil