21 Aralık 2009 Pazartesi

KADİM BİLGELER



Bizler çağdaş ve ileri bir uygarlığın üyeleriyiz. Teknolojimiz oldukça ileri. Bilim gelebileceği en son noktaya yaklaşmış durumda, herşeyimiz var. Tüm bunlar olurken de en büyük ÇAĞDAŞLIK!!!! eserimiz, ardımızda bıraktığımız mahfolmuş bir çevre ve dengesi sarsılmış bir ekoloji.
Kendimizi dev aynasında görürüz de kökleri çok eskilere uzanan insan topluluklarını İLKEL diye adlandırıp yurtlarından, topraklarından sürmeye çalışırız. Çünkü onlar bizim gelişmişliğimizle özdeşleşemezler.
Aborijinler. Avustralya kıtasının gerçek sahipleri. Öyle bir kadim bilgelikleri varki. Kendilerini tabiattan ayrı görmezler. Toprak yatakları, ağaç dalları kollarıdır. Doğaya verdiği her zararın kendi bedenine yapıldığını bilirler. Herşeyin içindeki öze saygılıdırlar. Hepimizin spiritüel eğitimlerle ulaşmaya çalıştığımız evrenle bir olma deneyimini içlerinde taşırlar. En önemlisi de kendilerini evrenin efendisi değil, parçası görürler.
Bir Aborijin şarkısı elime geçti de sizlerle paylaşmak istedim. Bu şarkıdaki kadim bilgeliği ve birlik bilincini bir hissedin de gerçek insan özünün ne olması gerektiğini bir görün.

 
Bize sessiz şarkılar söyleyen,

Bize birbirimiz yoluyla öğreten, Sonsuz Birlik,
Adımlarıma güç ve bilgelikle rehberlik et.

Yürürken dersimin ne olduğunu görebileyim.

Tüm yaratılışın amacına saygı duyabileyim,
Saygıyla dokunmama,

Her zaman gözlerimin gerisinden konuşmama yardım et.

Gözlemlememe, ama yargılamamama izin ver

Zarar vermeyeyim ve ziyaretimden geriye

Müzik ve güzellik bırakarak gidebileyim.
Sonsuzluğa geri döndüğümde,
Daire kapansın ve Spiral eskisinden daha geniş olsun.







Sevgiyle kalın


Erkan Sarıyıldız




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder