25 Aralık 2009 Cuma

ZOR SANAT







Bir düşünün insan ilişkileri ne kadar da karmaşık. Herkes bir çaba içinde, kendini ifade için uğraşmakta. Tabii bu arada yaşanılan güzellikler, tatlılıklar, tatsızlıklar. İlişki sanatı herhalde en zor sanat. İnsan kendisini başkalarının yanında tanır çoğunlukla. İlişki modelleri, karşılıklı duygu alışverişeri size evrenin kendinizi tanımanız için tuttuğu aynalardır. Her ilişki kendine özgü dinamikleriyle size kendinizi biraz daha tanıtır. İçimizde yaşadıklarımızın ekranı başkalarıyla kurduğumuz ilişkilerdir.
Hayat ilişkilerdir.


Kendinize nasıl davranırsanız, başkaları size öyle davranır


Başka insanların size saygı duymasını veya olumlu davranışlar içinde olmalarını beklemeyin. Siz kendinize saygı duymaya başlayana kadar  onlar size saygı duymaz. Etrafınızda illaki size saygı duymayan, size iyi davranmayan insanlar bulunmak zorunda değil. Eğer etrafınızda bu tip insanlar görüyorsanız temkinli davranın ve onların bu şekilde davranma sebeplerinin onların da kendilerine karşı bunları hissetmeleri olduğunun farkına varın. Kalbinizi açık tutun. Sizin kendinize saygı duymanız başkalarının size bakış açılarına ve davranışlarına bağlı olmamalı.
Başkalarıyla ilişkinizin güzel olması, ancak onların kendileriyle olan ilişkileri kadar güzel olabilir. Eğer onlar kendilerini sevmezlerse, size verecekleri sevgi o kadar kısıtlıdır.


Hayatınızdaki her olay, ruhunuz tarafından hayatınıza sevgi ve gücü çağırmayı anlamanız  için hazırlanmış öğrenme deneyimleridir.


Sizler herşeye layıksınız. Geçmişiniz, düşünceleriniz ve başkalarının size inançları ne olursa olsun en iyiyi hakediyorsunuz. Her insan değerli ve kendine özgüdür.
İlişkilerinizde başkalarına saygı duymak önemlidir. Eğer size bir başkası saygı duymuyorsa, diğer insanlara olan davranışlarınızdaki duyarlılık ve yaklaşımı gözden geçirmelisiniz. Başkalarının düşüncelerine karşı hassas olmak onları hoş tutmaya çalışmakla aynı şey değildir. Onların istekleri ve tutkularını görmektir.





Biliyorum başkalarının desteği, güveni ve inancını hissetmek çok güzel duygular. Fakat güçlü olmak istiyorsanız, kendinize inanmak için bunlara ihtiyacınız olmadığını bilmelisiniz. Kendinizi iyi hissetmek için başkalarının onayını bekliyorsanız bu sizin gücünüzü başkalarına verdiğinizin göstergesidir. Her zaman onaylanma zorunda hissetmek yaşam dümeninizi başkalarına devretmektir.
Gerçek güç çevrenizde kimse olmasa bile kendinize inanabilmektir.


Şunu bilin ki sizler özel varlıklarsınız ve hayalleriniz, amaçlarınız ve rüyalarınız herkes kadar önemli. Sizler saygı duyulmayı hakkediyorsunuz.


Sevgiyle kalın..




Erkan Sarıyıldız

1 yorum:

  1. nermin yusufi can25 Aralık 2009 15:42

    sevgili Erkan Bey,yazılarınızı büyük bir zevkle takip ediyorum.Ne iyiki böyle bir merkez açabildim ve ne iyi ki sizi daha iyi tanıma fırsatını yakaladım.O güzel enerjinizi ve değerli bilgilerinizi umarım çok daha büyük topluluklara aktarma imkanını yaratırız.gittikçe çoğalan sevgiler sizinle olsun....

    YanıtlaSil