13 Aralık 2009 Pazar

MAYMUNUN ÖĞRETTİĞİ


"Macaca Fuscata" adlı bir Japon maymun türü bilimsel araştırma sebebiyle 30 yıl süreyle gözlenmiştir. Koshima adasındaki bu çalışma sırasında bilimadamları beslenmeleri için maymunlara kumların içine tatlı patates bırakıyorlardı. Maymunlar bu besinden memnun oldular, fakat kirli olması hoşlarına gitmiyordu.
18 aylık bir dişi maymun olan "Imo" bir gün kumlu patatesleri yakındaki derede yıkayıp yiyince çok hoşuna gitmiş ve bunu annesine ve arkadaşlarına göstermiş. Kısa sürede adadaki birçok maymun bu yöntemi kullanmaya başlamışlar. Bu eylem 100. maymuna ulaşınca artık adadaki yüzlerce maymun aynı anda patatesleri yıkamaya başlamışlar.
Buraya kadar herşey doğal görünüyor değil mi ?
Adadaki maymunların metodu belli sayıya çıkınca bu bilginin ulaşması imkansız olsa da aralarında deniz olmasına rağmen tüm diğer adalardaki maymunlar da patatesleri yıkamaya başlamış.
"100 maymun fenomeni" olarak bilinen bu deney, Quantum bilincini destekleyen en önemli deneylerden biridir.
Bu yüz maymun deneyi bize neyi gösteriyor ?
Her yaşıyan canlının bilinci ortak bir bilince bağlı olup, bilinçlerdeki değişmeler diğer türdaşlarının da bilincini etkiler.
Belli sayıda insanın farkındalığının artması kritik seviyeyi geçtiğinde tüm insanlık aynı anda farkındalığa geçecektir.
İnsanlığın aydınlanması için gerekli kritik kitle 1 milyon kişi için 10 kişidir. Yani 10 kişinin aydınlanması dünya üzerindeki 1 milyon kişinin aydınlanması demektir.
Bunun bilincine vardığımızda anlıyoruz ki hepimizin kendimizi geliştirmek için attığı her adım, dünyanın daha güzel bir yer olması için milyonlarca adım demektir.

Çok büyük bir sorumluluk değil mi ?

Dünya'nın daha güzel, barış dolu, huzurlu bir yer olması için hepimize büyük bir iş düşmektedir. Bunun yolu toplu eylem yapmak, yollara düşmek değil, kendinizi çalışmaktır.

Dünya'nın değişimi, bireyin değişiminden geçer.

Sevgiyle kalın


Erkan Sarıyıldız



2 yorum:

  1. Merhaba,
    Burdaki bence en önemli nokta, etrafın ne kadar kötüleştiğini ve kalitesizleştiğini düşünsen bile kendini korumak, daha iyiye doğru gelişmek ve etrafına saygı gösterebilmek. Çünkü her yaptığımızın bir yerde bir etkisi oluyor. Bu bilinçle hareket edip, çocuklarımıza da bu 'yol'u öğretmeye çalışsak ne güzel olur...Paylaştığın için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Yolumuz sevgi ve barış yolu.Bu amacı ileriye taşıyabilecekse çocuklarımız.Tabii özgür düşünen ve ışığın yanında olan.Bunu yapmanın tek yolu bu tohumları çocuklarımızın o saf topraklarına ekmek.
    Işık bizimle olsun

    YanıtlaSil