14 Aralık 2009 Pazartesi

MÜKEMMELİN PEŞİNDE



Hayatımızı hep bir arayışla geçiririz.
Önümüze gelen fırsatları hep daha da iyisi olur, dahası da bulunur diye elimizin tersiyle reddettiğimiz hiç olmadı mı ?
Konuştuğundan birşey alamayız diye dinlemediğimiz, beraberlikleri bize birşey katmayacak diye reddettiğimiz ilişkiler ? Hep dahada, dahada, dahada...
O bana uymaz, şurası tarzım değil, şöylesi benim için mükemmel olmaz diye deneyimlemekten bile kaçındığımız onlarca güzellik önümüzden gelir geçer.
İnsanoğlunun bence en büyük sorunu mükemmellik peşindeki arayışıdır.
Aslında mükemmelliği yaratan bizim algımızdır. Düşüncelerimiz ise algılarımızı oluşturur.
Bardağı boş ta görebilirsiniz dolu da. Bu bardağı nasıl görmeyi istemenizle alakalıdır. Düşünceleriniz hayatınızı yönettiği sürece mutlaka karşıtlıklar olacaktır. Çünkü karşıtlık düşüncenin doğasında vardır. Güzel-çirkin, doğru-yanlış, iyi-kötü sadece sizin düşüncelerinizin eseridir.
Düşüncelerin yapısında karşılaştırma vardır. Karşılaştırma olmadan düşünce varolamaz. Zihninizi düşüncelerden sıyıramayız. Düşünce olunca da karşılaştırma ve karşıtlıklar belirir.

Biz ne zaman düşüncelerimizin ardına geçer, hayatı olduğu gibi deneyimlemeye başlarsak herşeyin ne kadar mükemmel olduğunu görmeye başlarız.
Bir bakın etrafınıza, yaratılmışlara bakın. Herşey o kadar güzel ki.
Ve her şeyden insanın alabileceği o kadar yüce duygular var ki.

Hayatı deneyimlemeye izin verin kendinize. Yargıları, karşılaştırmaları, kurguları bir kenara atın hatta düşüncelerinizi de. Konuşun sokaktakilerle, etrafınızla; yüce ruhların seslerine kulak verin.

Hiç ummadığınız yerde öyle bir bilgelikle karşılaşırsınız, öylesine beklenmedik şekilde bir sevgi dolar ki içinize şaşırırsınız.

Sadece seyredin ve deneyimleyin. Anlamlar yüklemeden, olduğu gibi.

Belki de sizin için en iyisi, yanıbaşınızda görmenizi bekliyor.

Mükemmelliği aramayı bırakın. Zaten herşey mükemmel.

Sizler mükemmelsiniz.



Sevgiyle kalın

Erkan Sarıyıldız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder