28 Aralık 2009 Pazartesi

KORKU KAPANI





Hayatta en güzel şey özgür olmak. İstediğini, gönlünden geçeni umarsızca ve coşkuyla yaşamak.
Özgürüm deyin bağırarak. İçinize dolan o ılık hoşluk duygusunu ve coşkuyu bir gözleyin.
Özgürlüklerimizi ne kısıtlayabilir kendimizden başka. En büyük kısıtlayıcı mekanizmamız, oluşturduğumuz korkularımız.
Kimi anlamlı, kimi de nedensiz onlarca yük taşırız. Kimi yükseğe çıkmaktan korkar, kimi uçağa binmekten.Toplum önünde olmak kimini ürkütür, kimini de karanlıkta kalmak. Kalabalık, yalnızlık, kapalı kalmak, örümcekler, hayvanlar ve daha niceleri.
O kadar çok şey varki bizlerin elinden özgürlüğümüzü alan.
En onulmazı da hastalık korkusu ve insanın başedemediği ölüm korkusu. Korkularımız geceleri nefesimizi daraltır, kalbimiz yerinden çıkacakmış gibi çarpar. Karabasanlar gibi yüreğinize oturur. Çare ararsınız onlarca kişide ve sonra antidepresanlar, rahatlatıcılar, uyuşturucular, bağımlılıklar. Tekrar özgürlüğünüzü elinize almak için korkularınızı unutmaya çalışırsınız ama boşuna. Yine karşınızda BAY KORKU.
Korkularınızdann kurtulmak için saklanırsınız nedenlerinden. Saklanmakla aslında kendinizin en önemli hakkınız olan dünyada güvende olma özgürlüğünüzü hiçe sayarsınız. Yapmak istedikleriniz ertelenir, karşılacaksınız diye iptal edersiniz olacakları.
Aslında bunu oluşturan herhangi bir dış etken değil kendimizin takıntılı inançlarıdır.
Ruhsal yönden baktığuınızda siz her zaman güvendesiniz.Tabiat sizin güvende olmanız için gereken herşeyi planlamıştır. Evren varlığınızı her zaman onurlandırır.
Korkuyla karşılaştığınızda kendinizi felçe uğratır ve kaçamazsınız. Yani KORKU elinizdeki gücünüzü alıp efendiniz haline gelir.
Özgürlüğümüzü elimize almak için...
Korkuyla karşı karşıya kaldığınızda sakın bu duyguyla savaşmayın. Savaşmak için önce gücümüzü elimize almalıyız. Korku içinde savaş kılıcımızı kuşanamayız.

Bekleyin; kendinizi sakin ve huzurlu hissettiğinizde korkunuzu yeniden çağırın ve etraflıca inceleyin.
Korku duygusu çok inandırıcıdır. Endişeniz korkmanız gereken konular açısından takıntılıdır. Tekrar tekrar bu korkunuzu gündeme getirir. Sürekli, zihninizde bu olayı canlandırır.

Korkum benle ömür boyu kalacak demeyin. Korku gelip geçen ve kurtulabilecek bir duygudur. Eğer üstünde çalışırsanız kolayca kurtulabilirsiniz.

Korkunuzun esiri olma ve korkunuzdan kurtulma seçeneklerinden hangisini seçeceğiniz tamamen size bağlıdır.
Eğer aşırı gergin ve güçsüz hissediyorsanız o anda bu korkunuzdan kurtulmak zorunda hissetmeyin ve korktuğunuz ortamdan uzaklaşın. Orda kalmak zorunda değilsiniz. Kendinizi bir şey yapmak zorunda hissettiğinizde baştan yenik düşeceğiniz bir savaşta bulursunuz kendinizi. Gücünüzü tam hissettiğinizde gereken savaşı vereceğinizi bilin.

Korktuğunuz için kendinizi sakın suçlamayın. Korku evrensel bir duygudur. Dünyadaki en güçlü en cesur insanların da korkuları olduğunu unutmayın. Korkmanız sizin zayıf olduğunuz anlamına gelmez.
Kendinizi zorlamayın ve kaba davranmayın. Korku ve endişe insanlar için en büyük engellerdir. Korkuyu her yendiğinizde, kendinize teşekkür edin ve kutlayın.
Eğer yendiğinizi sandığınız korkunuz tekrar öne çıkarsa kendinizi mağlup olmuş hissetmeyin. En yakın zamanda sakince oturup bu duygunuzu yeniden uzaklaştırabilirsiniz.



Hepimiz insanız. Güçlü olmak gibi zayıf olma hakkınızın olduğunu da unutmayın. Aslında içimizdeki zayıflıklarımız bize en iyi yol göstericilerdir. Onları onurlandıralım ve sevgimizi gönderelim. Çünkü onlar  bize daha mükemmel olmamız için çıktığımız bu yolda yönümüzü gösteren işaret oklarıdır.


Ve şunu bilin ki tüm güç sizin elinizde.


Sevgiyle kalın




Erkan Sarıyıldız



2 yorum:

  1. yeni bir keşif benim için:)
    yazılarınızı takip edeceğim,

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Benim içinde sizi tanımak çok güzel
    Teşekkürler

    YanıtlaSil