8 Mart 2010 Pazartesi

SEÇİM ZAMANI




Hepimizin herhalde hayatta verebileceği en önemli karar, yaşamımıza bundan sonra nasıl devam edeceğimizin kararı.
Bugün size 2 adet hap sunuyorum. MATRİX filmindeki gibi KIRMIZI ve MAVİ..
MAVİ hapı alırsanız hayatınız eskisi gibi devam edecek. Yani, siz aynı siz, toplum aynı toplum. Bugüne kadar yaşamınızı sürdürdüğünüz gibi sürecek bundan sonrası. Toplumun ve yüzyılların yarattığı  inanç kalıplarınız aynı kalacak. Kendinizi bedeniniz olarak görmeye devam edeceksiniz. Ölümlü bir varlık olarak sürdüreceksiniz yaşamınızı. İşinize gideceksiniz, evinize döneceksiniz, gelişen olayları size aktarıldığı şekliyle bilecek, size dayatılan şeyleri yapacaksınız. Gittikçe sınırlanmış, herşeyden ayrı bir BEN olacaksınız. Gerçek potansiyelinizin farkına varamayacaksınız. Yani şu an yaşanılan sıradan ve rutin yaşamınız.
Diğer hapı seçerseniz ise başınıza gelecekleri önceden kabul etmeniz lazım. Hiç kolay değil bu yolun getireceklerini karşılamak. 
İlk olarak kendinizi eskisi kadar rahat hissetmeyeceksiniz. Toplum hatta sizi ilk başta belki biraz dışlıyacak "Deli saçması" diyecekler düşüncelerinize, "Boş ver bu uçuk kaçık şeyleri" diyecekler. 
Öncelikle söyleyeyim ne yazık ki bu hapı içtikten sonra dönüşü yok. Artık hiç bir zaman eski BEN dediğiniz halinize dönemeyeceksiniz. Gerçekleri ve büyük resmi görmeye başlayacaksınız. 
İnsanoğlunun düşürülmeye çalışıldığı durumu, nasıl tutsaklaştığını, nasıl küçük hapishanelere konulduğunu üzülerek farkedeceksiniz.
Gerçek sizi arayacaksınız. Uyku halinizde yaşadığınız şu anki haliniz değil, uyanmış kendinizden bahsediyorum.
Aslında herşeyin evrensel bir bütünü oluşturduğunu anlayacaksınız. Her parçanın gerekli olduğunu göreceksiniz. En önemlisi de her parça arasında çok kuvvetli bağlar olduğunu anlayacaksınız.
Önce kendinizi ait olduğunuz yerde değilmiş gibi hissetmeye başlıyacaksınız. Senelerdir ben dediğiniz vücudunuzun siz değil, bir taşıyıcı olduğunu göreceksiniz. Gerçek sizin beden aracılığıyla dünya deneyimi yaşadığının farkına varacaksınız.
En büyük korkunuz olan ölümden korku son bulacak. Ölümsüz bir varlık olduğunuzu göreceksiniz. Siz hep vardınız ve hep olacaksınız.
Artık toplumun yönetimi altında değil, kendinizin efendisi olarak yaşamaya başlıyacaksınız.
Şimdiye kadar yaşam amaçları olarak belirlediğiniz şeylerin aslında ne kadar büyük birer aldatmaca olduğunu göreceksiniz. 
Bunlar nasıl mı yansıyor hayatınıza ?
Size dayatılan sistemin enstrümanlarını az kullanıyorsunuz. Evinizde televizyon daha az seyrediliyor, günlük haber denilen kocaman yalan mekanizmalarını kulak ardı etmeye başlıyorsunuz. Bunların arkasında oynanan oyunları net ve açık görüyorsunuz.
Kendinizin gelişimi için sürekli uğraşmaya başlıyorsunuz. Önce soyunup sonra tekrar giyiniyorsunuz inançlarınızı. Kalıplar oluşturmuş eski bilgileri unutup yeni bilgilerin ışığında yeniden yaratıyorsunuz gerçeğinizi. Yani her cümlesi kendinizin olan bir kitabı yazmaya başlıyorsunuz.
Hayatınızda sıklıkla kullandığınız dramatik oyunları hem oynamıyorsunuz hem de oynandığında hemen görebiliyorsunuz.
Eskiden kızdığınız olaylara, insanlara kızmamaya başlıyorsunuz. İnsanların içindeki ilahi özü kolayca görebiliyorsunuz. Yapılan hareketler sizi artık acıtmıyor, hatta komik bile gelebiliyor.
Hayatın deneyimsel bir oyun olduğu gerçeğine varıyorsunuz.
Sadece kendi gücünüze inanıyorsunuz. Başkasıyla tamamlanma ihtiyacınız kalkıyor. Başkalarından beklentileriniz kalmıyor ve yaptıklarınızı karşılık beklemeden yapmaya başlıyorsunuz.
Rüyalarınız zenginleşiyor. Daha önce farkında olmadığınız boyutlar kapılarını size açıyor.
Yaşam denilen oyunun hep ŞİMDİ'lerden oluştuğunu görüyorsunuz. Olasılıkların zindanından çıkıp ağırlıksız, işkencesiz yaşıyorsunuz anları ışıltınızla.
Işıltı demişken, gerçekten pırıltınız artıyor. Etrafınızdakiler ne olduğunu anlamıyor ama ışıltınıza şaşırıyorlar. 
Eski ilişki kurduğunuz insanlar yanınızdan teker teker ayrılsa da yeni size uyacak titreşimdeki insanlar çevrenize doluşuyor.
En güzeli de sabah kalktığınızda yeni güne umutla ve huzurla kalkıyorsunuz.
Mecbur değilsiniz  illaki bu hapı seçmeye. Herkes spiritüel savaşçı olmak zorunda değil. 
Evrensel en temel kaide:,
"Herkesin özgür iradesi vardır."
Yol seçimi tamamen size bağlı. Sizlere bu yol iyi bu yol kötü diyemem. Hayat seçimlerden örülür.
Tek söyleyeceğim, ikinci yol gerçeğin ve ışığın yolu.


Seçim sizin.

Sevgiyle kalın

Erkan Sarıyıldız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder