12 Nisan 2010 Pazartesi

BİLİNCİN KAPILARI


Dünya'da ne kadar insan yaşıyorsa, farkındalık da o kadar farklı çeşitlerde yaşanır. Her insan özeldir ve her insanın hayata baktığı göz farklıdır. O yüzden, farkındalık, bilinçlilik durumunun sabit bir tanımı olamaz.
Sri Bhagavan:
"Farkındalığın ihtişamı sonsuzdur." der
Büyük bir ev düşünün. İçinde sayısız kapısı olsun. Her kapıyı açtığınızda karşınıza yeni ve benzersiz bir dünya açılsın. İşte  farkındalığın doğası da budur. Farkındalığa giden sınırsız sayıda yol vardır ve her bir yolda gerçeği size başka bir yönüyle gösterir. Herkesin doğrusu  benzersizdir ve hepsi mutlak doğrunun bir parçasıdır.
Herkes aydınlanma için yüzyıllardır çeşitli yöntemler, çeşitli araçlar kullanmış olsa da aslında varılan yer hep aynı yerdir. Sadece süreci değişiktir. Sonuçta hep aynı mutlağa ulaşılır. Burada unutulmaması gereken esasında varılan yer değil sizin  buraya ulaşmak için geçtiğiniz yolun da değerli olduğudur. Hayatın anlamı ve sizin alacağınız deneyimler bu yoldaki saklanmış değerli taşlar gibidir.
Deeksha artık hiçbirinize yabancı olmayan bir enerji. Grubumuzun isminde geçen bu enerjiyi tekrar gözden geçirelim.
Deeksha (okunuşu Dikşa) Sri Bhagavan'ın dünyaya, transformasyonu yani yeni çağ insan değişimini hızlandırmak için ilahi kaynaklardan ulaştırdığu "İlahi bir enerjidir."
Beyindeki bazı merkezleri aktive ederek gerçeğin çok yönlü olarak algılanması imkanını verir.
Yaşamı olduğu gibi deneyimlememizi sağlar.
Yaşanılanlara koyduğumuz etiketlerden, tanımlamalardan kurtarıp, ne oluyorsa öyle görmemize imkan tanır.
Geçmiş yüklerinin ve gelecek olasılıklarının, şimdiyi yaşamamıza koyduğu engelleri ortadan kaldırır.
Yaşadığımız her günün yeni deneyimlere açık ve sonsuz potansiyel taşıdığını bizlere hatırlatır.
Deeksha almanın ardından kişi aydınlanma yolunda çeşitli kapılardan geçer ve her kapının ardındaki güzelliklerin katkısıyla birliğe ulaşır.
Meditasyon kapısı
Kişinin evrenselliğe açılması için olmazsa olmaz bir aracı olan meditasyon için hepimiz birşeylere odaklanmaya çalışırız.
Meditasyon, dikkatimizi ve odaklanmamızı bir obje üzerine yoğunlaştırmak olarak bilinir. Nefesinize, mantranıza, mandalanıza,ışığa vs.vs....
Deeksha bu kapıyı açtığında "Gerçek meditasyona" ulaşırsınız.
Sakinlik ve gözlemci durumunuz sizin doğal durumunuz olur. Yemek yemek, yürümek, dinlemek bile birer meditasyon eylemi haline gelir.
Yaşamı gözden geçirme kapısı
Deeksha sizi yaşamınızı gözden geçirme alanına geçirir. Bu alanda başkalarının ve geçmiş yaşanılmışlıkların sebep olduğu sıkıntıları gözden geçirirsiniz.
Şimdiye kadar yüzleşmek istemediğiniz, var olduğunu bile unuttuğunuz çeşitli duygularla karşı karşıya gelirsiniz. Bu öyle bir durumdur ki senelerdir bir kenara atıp, üstüne kat kat örtülerle örtüp kendinize bile söylemekten çekindiğiniz birikimler yüzeye çıkar. Güzel olan ise yüzeye çıkan herşey bir daha gelmeyecek şekilde yaşamınızdan silinir ve siz bunlardan özgürleşirsiniz
Deeksha ardından, kabullenme sizin doğal haliniz olur. Yargılayıcı tarafınız zayıflar ve kalbinizde huzurun çiçekleri büyümeye başlar.
Sakinlik kapısı
Deeksha sizi kendinizle ve tüm dünya ile barış içinde olduğunuz bir alana sokar. Dış dünyada yaşananlar sizin iç barışınızı bozamayacak şekilde kalır ve huzur dolu yaşarsınız. Hayatla olan kavganız barışla sonuçlanır. Hayatın getirdikleri tabii ki her zaman olumlu olmayabilir ama siz bu olaylar karşısında olayı dallandırıp budaklandırmadan yaşar ve ardından iç huzurunuza tekrar kavuşursunuz.
Mutluluk kapısı
Bu kapıya ulaşan kişide artık nedensiz bir mutluluk başlar. Yaşamın her anı, her olan, her gelen içinizdeki mutluluğu daha da arttırır. Sabah kalktığınızda ilk sözünüz "Günü nasıl geçireceğim?" değil , "Ne güzel yeni ve mutlu bir güne başlıyorum." olur.
Farkındalığın genişlemesi
Farkındalığınızın genişlemesi ile sevginiz bedeninizden taşar ve evrendeki herşeye ulaşır. Burada bedenin koyduğu sınır ortadan kalkmıştır.
Herşeyi zihniniz işin içine girmeden ve gerçekliği değiştirmeden yaşamaya başlarsınız. Zihnin en temel özeliği olan yargılama, isimlendirme, yorumlama alışkanlığı olmadan olanı olduğu gibi zihin işin içine karışmadan deneyimlemeye başlarsınız.
Tanık durumu
Deeksha sizi deneyimlerin içine katılmadan gözleyici durumunda kalmanıza sebep olur. Deneyim tek başına vardır. Siz onun kargaşası içine girmeden alacağınız dersi, olayı gözleyerek alırsınız.
Bu basamaklardan ötesi ise yaşamı farklı boyutlardan görme deneyimleridir.
Ünlü bir Çinli üstadın sözü:
"Ben insan olduğu rüyası gören bir kelebek miyim yoksa kelebek olduğunu gören bir insan mıyım bilmiyorum."
Bu kapıları geçen insan, yaşamı farkındalıkla görülen bir rüya gibi deneyimlemeye başlar.
Bu yolun sonunda da Tanrı ile karşı karşıya gelmektir.Yani Tanrısal birliğe ulaşmaktır.
İlk başta dediğim gibi bu işin bir formülü , bir okulu yok. Aydınlanma için yazılan çizilen onlarca şeyin arasından herkes kendi iç sesine göre karar vermeli. Yöntem ne olursa olsun hepsi aynı yere ulaşıyor. Yani birlik bilincine.
Deeksha'nın diğerlerinden farkı, bu gelişme aşamalarını seneler süren şekilde değil kısa süreçlerde aşabilmeniz. Hele Yeni Çağın eşiğinde olduğumuz gerçeğini  hatırlatırsam bu ilahi yardımı bir hediye olarak görmeliyiz.

Sevgiyle kalın

Erkan Sarıyıldız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder