28 Nisan 2010 Çarşamba

KENDİN OL






"Her azizin bir geçmişi, her günahkarın bir geleceği vardır."
Oscar Wilde

Bir çoğumuzun ideal olmayan, mükemmel olmayan tarafları var. Hadi dürüst olalım. En zeki, en yakışıklı değiliz belki. Belki de çok yeteneksiziz, çok şişmanız, toplumun anlayışına ters düşen zevklerimiz var. Ne olursa olsun önemi yok, hepimiz bir şekilde varız bu dünyada. Hayatın içinde başkalarının istediği veya takdir ettiği şekildeymiş gibi yaşamını sürdürmek dünyanın en zor şeyi. Aslında burada olmamızın sebebi her yönüyle, her özelliğiyle orjinal BİZ olabilmek. Sonsuz özümüzün kendine özgü ifadesi şeklinde yaşamak
Hayattaki birincil amacımız kendimizi, kime göre, neye göre belirlenmiş olduğunu bilmediğimiz idealize standardların kalıplarına sokarak daha sevilebilir, daha kabul edilebilir olmak olmamalı .
İçinize baktığınızda, kendinizi incelediğinizde bulduğunuz enerjiler negatif veya pozitif ne olursa olsun bunun sizde olmasının bir sebebi var. Kesinlikle bir hata sonucu veya tesadüfen siz de bulunmuyor. Taşıdığımız negatif bir enerjinin aslında beki de iyileştirilmesi veya değiştirilmesi sonucu bir deneyim kazandırmak için sizde olabileceğini bilin. O neyse odur. Sakın direnmeyin veya görmemeye çalışmayın, sadece kabul edin.
Eğer bu enerji hayatınızda bir blok ise kendi kendine dağılacaktır. Eğer hayatınız içinde bunu dışarı vurmanız gerekecekse yargılamadan, ayıplamadan ve kınamadan bunu dışarı vurun.
Taşıdığımız her enerjinin kendine özgü bir zekası vardır. Yaşamımızda ne gerçekleştirecekse onu yapması için izin vermeliyiz. Bu zeka aynı zamanda sizinde zekanıza bağlıdır. Sizden ayrı değildir. Kendiniz için ne yapacağınızı, en iyi siz bilirsiniz.
İşte şimdi, şu anda kendimizi ne isek öyle kabul etmeliyiz. İlginç bir şey söyleyeyim, siz kendinizi ne zaman tüm yönlerinizle, taşıdığınız tüm enerjilerinizle kabul ederseniz, o kadar çok kabul edilebilir, sevilebilir hale geleceksiniz. Olmadığınız şeklinizle yaşadığınız her an, aslında sizin kendi aslınıza ihanetinizdir. Herkesin bu dünyaya verecek kendince bir şeyleri var, görevde kaçmamalıyız.
Bazılarınızda " Eğer ben bu yönlerimi kabul edersem, evren karşıma hep bu yanımı destekleyecek şeyler çıkarmaz mı ?" diye bir korku oluşabilir. Halbuki evrensel kurallar böyle çalışmıyor.
Sizin görmemeye çalıştığınız şeyler devam eder, yüzyüze gelme cesareti gösterdiğiniz şeyler ise bir daha gelmemek üzere kaybolur.
Hayatı tam anlamıyla deneyimleyebilmemiz için önce kendimizin her yönünü artısıyla eksisiyle tanımak için uğraşmalıyız. Ne olursa olsun bunların bize ait olduğunu veResim Ekle çok değerli olduklarını unutmadan.
Siz ne zaman ki başkalarının düşüncelerinin önemi olmadığı bir alana geçip, orada ayakta kalabilirseniz, doğduğunuzdaki kendinize özgü halinize o kadar yakın olursunuz.
Kendini yüzde yüzüyle kabul edemeyen ve sevemeyen birisi diğer insanları da oldukları gibi kabul edemez ve sevemez.

Sevgiyle kalın

Erkan Sarıyıldız



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder